Yüzey işlem Dünyası

Yüzey işleme dair herşey

Elektro Boyama veya Elektro Kaplama yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Elektro boyama veya elektro kaplama işlemi yaparken aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz önemlidir:

1. Yüzey Hazırlığı: Elektro boyama veya kaplama işleminden önce yüzey temiz, yağdan ve kirlerden arındırılmış olmalıdır. Yüzey hazırlığına özen göstermemek sonrasında istenilen kalitede sonuç elde edilmesini engelleyebilir.
2. Elektrolit Seçimi: Elektrolit, elektrokaplama işleminde kullanılan en önemli bileşenlerden biridir. Elektrolit seçimi, kaplanacak malzemenin özelliklerine, işlem sonrasında elde edilmesi gereken sonuçlara ve işlem koşullarına göre yapılmalıdır.
3. Akım ve Süre Kontrolü: Elektro kaplama işleminde, akım ve süre kontrolü son derece önemlidir. İşlem süresi ve akım+voltaj seviyesi ile akım ve süre kontrol edilerek kaplama kalitesi belirlenir.
4. Temizleme ve Kurutma: Elektro boyama veya kaplama işlemi bitiminde, ürün yüzeyinde varsa kalıntıları ve kimyasalları temizlemek amacıyla, temizleme işlemi yapılmalıdır. Temizleme işlemi bitiminde işlenen metal yüzeyde nem kalıntısı olmaması için iyice kurutulması gerekir.
5. Kalite Kontrolü: Elektro boyama veya kaplama işlemi bittikten sonra, son kalite kontrol işlemi yapılması ve işlem sonrasında malzemenin istenilen sonuçlarla uyumlu olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Yorumlar (0)

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlendi.

Topluluğumuza Katıldınız mı?

Hemen Katıl